joi , mai 23 2024
Breaking News

Decantoare Vin

Ce trebuie sa stiu cand cumpar decantoare vin?

Cand vine vorba despre decantoare vin, acestea pot reprezenta o necunoscuta pentru multe persoane. Exista insa persoane care degusta frecvent diverse sortimente de vin, si care stiu ce sunt decantoarele.

Despre acestea vom discuta in randurile de mai jos. Va recomandam sa cititi pana la final cu mare atentie, pentru a afla ce sunt acestea, de ce sunt utilizate dar si alte lucruri interesante.

Decantoare vin: Ce sunt si ce rol au?

Decantoare Vin – Se poate spune ca decantoarele pentru vin sunt accesorii esentiale astfel incat sa va puteti bucura de aromele si gusturile la maxim ale vinului.

Precizam ca decantoarele pentru vin sunt vase speciale folosite astfel incat, sa poata fi transferat vinul din sticla originala, intr-un alt vas sau recipient.

Decantoare VinEste utilizata aceasta procedura numita decantarea vinurilor deoarece, decantoarele ca si functie, vor intensifica aromele si gusturile vinului. Prin urmare, utilizarea decantoarelor va face vinul sa fie mult mai bun pentru a fi degustat.

Cum se foloseste un decantor de vin?

Persoanele experimentate cu siguranta cunosc informatii despre utilizarea unui decantor vin in acest proces numit decantare.

Asigurati-va ca sticla este in pozitie verticala timp de 24 de ore sau mai mult inainte de a o bea, astfel incat sedimentul sa se poata aseza pe fund, usurand separarea. Exista doua modalitati principale de a decanta vinul, in functie de ce fel de vin decantati: decantarea regulata si decantarea cu soc.

1. Decantarea regulata

Aceasta metoda presupune turnarea lent a vinului in decantor. Puteti fie sa tineti decantorul pe o masa si sa turnati vinul in el, fie sa tineti decantorul intr-o mana si sa turnati cu cealalta. Indiferent de metoda folosita, turnarea incet ajuta vinurile mai vechi sa-si mentina structura si culoarea.

Decantarea regulata permite de asemenea, turnatorului sa detecteze sedimentele. Cel mai bun mod de a observa sedimentul este sa pastrati un chibrit sau o bricheta aprinsa sub gatul sticlei si sa incepeti sa turnati foarte incet.

Odata ce vinul aprins de flacara pare prafuit, tulbure, ati terminat. Procesul de turnare a vinului in decantor va permite sa vedeti sedimentul.

2. Decantarea cu soc

In ceea ce priveste aceasta metoda de decantare, aceasta mai este cunoscuta si ca decantare rapida. Sticla de vin este inclinata vertical si turnata gravitational intr-un decantor asezat sau tinut vertical. Totusi, decantarea cu soc nu va va ajuta sa izolati sedimentul.

Cand vinul cade cu forta pe fundul decantorului, se stropeste de pe fund si se invarte. Aceasta metoda este menita sa expuna viguros vinul la oxigen si sa accelereze si mai mult aerarea. Acesta este cel mai bun pentru vinurile rosii tinere, tanice, care nu au fost invechite de mult. De obicei, mai putin de doi ani.

Tipuri de decantoare de vin

Cand doriti sa achizitionati decantoare vin, este important sa va faceti bine temele. Cel mai bun decantor pentru vinuri este circular, deoarece permite aerului din interior sa se miste liber. Un gat larg va permite sa intre mai mult aer in cel mai scurt timp.

Decantoarele cu gat mai scurt si boluri mai mari functioneaza, de asemenea, mai repede, deoarece isi ating scopul intr-un timp mai scurt. Intr-o ora sau mai putin, un decantor bun ar fi trebuit sa aeriseasca vinul, sa inmoaie taninurile, sa elibereze aromele si sa separe sedimentele de pe fundul sticlei de vin.

Cu toate acestea, unii experti in vin recomanda decantarea vinului timp de cel putin doua ore. Retineti ca tipul de vin rosu pe care il beti poate afecta si tipul de decantor de care aveti nevoie. Un mic decantor este suficient pentru vinurile rosii, trandafiri si albe cu corp usor.

Decantarea vinurilor albe este mai usoara decat a vinurilor rosii. Desi este bine sa decantati in orice vas, decantoarele mai mici sunt mai bune pentru vinurile albe. De obicei, vinurile albe nu contin sedimente, asa ca decantarea este putin probabil sa le strice.

Verifica si

Pantofi Casual Piele

Pantofi Casual Piele

Ar trebui sa aleg o pereche de pantofi casual piele? O pereche de pantofi casual …

Close