Ce se intampla in timpul unui antrenament de forta la o sala fitness?
Foarte multe persoane care merg la o sala fitness, isi doresc sa creasca in forta. Antrenamentele de forta sunt cele care le ajuta astfel sa isi indeplineasca obiectivele.
Cand vine vorba despre antrenamentele de forta, acestea cuprind toate acele exercitii care sunt efectuate cu scopul de a ajuta corpul sa devina mai puternic. In acest sens, pot fi utilizate greutati libere dar si diversele aparate din sala de antrenament.
Se pot efectua chiar si exercitii cu greutatea corpului, care pot fi deosebit de eficiente pentru a creste in forta. Despre antrenamentele specifice pentru cresterea in forta vom discuta in randurile de mai jos ale acestui articol.
Sala fitness si antrenamentele de forta
Antrenamentul de forta poate schimba corpul in doua moduri: central, prin directionarea nervilor si semnalizarea catre fibrele musculare, si periferic, in interiorul fibrelor musculare.
Adaptarile centrale provin dintr-o unitate neuronala crescuta, formarea de noi cai de sinapse si o crestere a frecventei de declansare a unitatii motorii.
In esenta, acest lucru inseamna ca organismul dezvolta noi moduri de a transmite semnale muschilor, iar fibrele musculare isi coordoneaza mai eficient contractiile, ceea ce duce la cresterea productiei de forta.
Periferic, antrenamentul provoaca microrupturi la nivelul muschilor, care stimuleaza un grup de celule sa repare si sa reconstruiasca muschii, ceea ce duce la cresterea dimensiunii acestora. De asemenea, ii ajuta si sa reziste din nou la aceeasi forta fara a se rupe.
Acesta este motivul pentru care recuperarea si consumul de proteine suficiente pentru a le permite muschilor si un stimul constant, sunt atat de esentiale. Fara o recuperare adecvata, muschii si sinapsele nu se pot dezvolta, deoarece nu vor avea timp sa se repare. Si fara un stimul consistent, muschii nu vor fi suficient de provocati pentru a continua sa se repare si sa se dezvolte.
Care sunt beneficiile antrenamentului de forta?
Antrenamentul de forta efectuat in orice sala fitness poate avea multe beneficii pentru sanatatea generala si bunastarea fiecarei persoane. Acestea includ:
Hipertrofie: Pe masura ce muschii devin mai mari, ei au un potential mai mare de a crea mai multa forta.
Coordonarea neuromusculara: Antrenamentul de forta poate imbunatati capacitatea muschilor de a lucra impreuna, ducand la o mai buna coordonare si la cresterea fortei.
Grasime corporala: Antrenamentul de forta poate sa nu implice kilometri de alergare, dar poate avea beneficii similare pentru arderea grasimilor.
Forta osoasa: Impactul si forta antrenamentului de forta pot duce la oase mai dense si mai puternice.
Flexibilitate: Folosirea unei game complete de miscare in timpul antrenamentului de forta poate ajuta muschii sa se miste mai liber si sa imbunatateasca flexibilitatea.
Dispozitie si bunastare: Beneficiile mentale ale exercitiilor fizice sunt binecunoscute, iar antrenamentul de forta nu este diferit. Are beneficii potentiale, inclusiv o stare de spirit imbunatatita, un somn mai bun si o bunastare imbunatatita.
Creste flexibilitatea: Desi s-ar putea sa nu va intindeti atat de mult pe cat ar trebui sa faceti dupa sesiunile de antrenament de forta, folosirea unei game complete de miscari incurajeaza muschii sa se miste liber si poate ajuta la reducerea efectelor inflexibilitatii si a compensatiilor corpului.
Frecventa antrenamentelor de forta
Ar trebui sa faceti o rutina de antrenament de forta la sala fitness de 2-3 ori pe saptamana, completand 8-10 exercitii pentru 2-3 seturi de 8-12 repetari. Efectuarea mai multor antrenamente de forta pe saptamana (4 – 5) si a mai multor serii de repetari, poate nu sa va ajute, ci sa fie un dezavantaj.
Asadar, acestea sunt informatii deosebit de utile pentru persoanele care merg la orice sala fitness, si doresc sa se antreneze pentru a creste in forta.